Представиха възможностите по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

Мисия

28-09-2016, 15:04

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Информационната кампания приключва на 30 септември

Три нови процедури по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 представиха днес в гранд хотел „Велико Търново в старата столица експерти от Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ на Министерството на образованието и науката. На срещата те обясниха, че допустими кандидати по схемите са научно-изследователски институти, висши училища и техни основни звена, публични и частни научни организации.
200 000 000 лева е безвъзмездната финансова помощ по процедура „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения”. За процедурата „Изграждане и развитие на центрове за компетентност“ е предвиден бюджет от 150 000 000 лв. Срокът за подаване на проектните предложения и по двете схеми е 23 януари 2017 година, обясни Иван Модев от образователното министерство. Той уточни, че процедура „Подкрепа за развитието на докторанти, пост докторанти, специализанти и млади учени - фаза 1“ ще има безвъзмездно финансиране за кандидатствали и одобрени висши училища с общ размер от 6 000 000 лева. Крайният срок за кандидатстване по нея приключва на 31 октомври 2016 година.
Пълните комплекти с Насоки, включващи условия за кандидатстване и за изпълнение на проектите по трите схеми, са публикувани на интернет страницата на МОН, Единния информационен портал на Структурните фондове на ЕС и в системата ИСУН 2020. Информационна кампания за представяне на отворените за кандидатстване процедури по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” се провежда в общо седем града в страната и ще приключи на 30 септември.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов