Реформаторският блок иска въвеждането на паркоавтомати във Велико Търново

Мисия

29-09-2016, 11:01

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общинските съветници настояват за обосновка относно новите сини зони

В най-кратък срок управителят на Общинско дружество „Паркинги и гаражи” да предостави сравнителна таблица как ще изглежда финансовото състояние на фирмата, ако в районите със „сини зони” във Велико Търново бъдат поставени паркоавтомати. Това поискаха на сесията на Общинския съвет днес съветниците от Реформаторския блок. Предложението дойде по време на обсъждането на бизнес – програмата на дружеството за периода 2017 – 2019 г. Тъй като в нея е предвидено въвеждането на нови сини зони, Реформаторите поискаха и обосновка кое налага това и с какво въвеждането им ще допринесе за безопасността на движението.

„Аз ще одобря и призовавам всички да одобрим всеки поискан разход от ОД „Паркинги и гаражи” и апелирам управителят да се постарае всяко платено място във Велико Търново да изглежда чисто и приветливо. Ще дам за пример паркоместата срещу хотел „Етър” – за какво там хората си дават левчето? Нека се дава услуга срещу качество.” – каза д-р Мавродий Калейнски от реформаторския блок.

Платен паркинг за 66 леки автомобила и 22 автобуса на общински терен от 17 дка предвижда да изгради в Арбанаси дружеството „Паркинги и гаражи” до 2019 г. От фирмата смятат, че в периода между 2018 и 2019 година трябва да бъдат изградени паркинги в близост до историческите обекти „Царевец” и „Св. 40 мъченици”. За 2017 година остава реализирането на още един платен паркинг в старата столица – този в Старото военно училище. Прогнозните очаквания са за около 70 автомобила.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов