С 500 000 лв. общината ще ремонтира изгорялата зала на Военния клуб

Мисия

29-09-2016, 11:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В замяна получава терените на бившето Сержантско училище

Със свое решение днес великотърновският общински съвет одобри споразумението между община Велико Търново и министерство на отбраната, според което общината се задължава да извърши ремонт на изгорялата при пожар зала на Военния клуб в града , а в замяна ще получи терените на бившето Сержантско училище. Стойността на ремонта на залата е до 500 000 лв.

„В този Военен клуб войнишки крак не е стъпвал от десетилетия. За да отидат там военни, се правят предварителни заявки и т.н. Този Военен клуб не е на Министерството на отбраната. Той е построен със средства, дарени от доблестни военни и техните семейства. Терените на бившето Сержантско училище кметът ги иска от години и му правят спънки.” – каза от трибуната проф. Михаил Харалампиев.

„Аз мисля, че това е една прекрасна сделка и ние от Реформаторския блок ще настояваме на мястото на Сержантското училище да се създаде нещо обществено полезно, а не да се разпродава на парцели за жилищно строителство.” – каза на свой ред Мирослав Трифонов.

Тъй като от групата на БСП направиха забележка относно формулировката на предложеното решение, се наложи юрисконсултът на общината Десислава Йонкова да поясни, че става дума за едно принципно споразумение. „Пътят до финала е дълъг, процедурата е тромава и преминава през решение на министерски съвет и ваши последващи решения.” – поясни Йонкова.

Решението беше прието с мнозинство от съветниците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов