Осигурено е 24-часово видео наблюдение в община Полски Тръмбеш

Крими

30-09-2016, 09:17

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ръководството на полицията се срещна с кметовете в общината

Директорът на Областната дирекция на МВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Стефан Николов се срещнаха с кметовете на населени места в община П. Тръмбеш. Старши комисар Машов изказа благодарност към кмета на П. Тръмбеш Георги Чакъров за оказаното съдействие при изграждането на система за видеонаблюдение в населените места на територията на общината и предоставената техника в РУ – П. Тръмбеш, която направи възможно 24-часовото онлайн наблюдение. Благодарение на община П. Тръмбеш са поставени камери за видеонаблюдение на входно-изходните точки на гр. П. Тръмбеш, в централна градска част, автогарата и на входно-изходните  точки в малките населени места в общината, а това ще бъде невероятно улеснение в работата на полицейските служители и до известна степен ще допринесе за сигурността на хората, подчерта Димитър Машов. Той обясни още, че основното задължение на полицията е да осигурява спокойствието на гражданите и в Областната дирекция на МВР – В. Търново се предприемат всички необходими мерки за това. Част от тях са съвместна работа и взаимодействие с частните охранителни фирми, местната власт, ротационен принцип на работа на полицейските наряди и др.  
Той лично се осведоми за работата на полицейските и младши  полицейските инспектори по места от кметовете на селата. Те от своя страна изказаха искрено задоволство от работата на униформените.
Добра оценка за работата на служителите в РУ – П. Тръмбеш даде и комисар Николов. Той изнесе пред присъстващите кратка статистика, според която  6 % от престъпленията, регистрирани на територията на област В. Търново от началото на годината до момента са извършени в община П. Тръмбеш и 52% от тях са разкрити.
Кметът на П. Тръмбеш Георги Чакъров и  зам.-кметът Назиф Кадир благодариха за отличната работа на униформените и за приносът им при разрешаването на проблема с шумните ромски тържества.
В края на срещата Георги Чакъров изрази готовност за съвместна работа по проекти, с цел осигуряване на средства за ремонт на сградата на полицейското управление и за подобряване условията на труд на полицейските служители.  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)