84 работни места разпредели Областната Постоянната комисия по заетост

Мисия

30-09-2016, 12:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще се финансират със 188 725 лв.

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Велико Търново проведе редовно заседание и разпредели между десетте общини 84 работни места.  Цанко Стефанов, главен експерт в Областна администрация Велико Търново, представи проекта за заетост и обучение, който беше разработен от сформирана със Заповед на областния управител проф. Пенчо Пенчев комисия за разработване на Регионална програма за заетост и обучение. 

Постъпилите от десетте общини от област Велико Търново проектни предложения бяха оценени по утвърдена методика. Тя взема предвид равнището на безработица, регистрираните безработни и заявените работни места във всяка община. В разпределението на работните места участваха и десетте общини, които бяха изготвили предварително предложенията си. 

Комисията обяви, че с разпределените за област Велико Търново 188 725 лева, могат да се финансират 84 работни места. След направеното разпределение, нямаше допълнителни въпроси и предложения и проектът беше приет от членовете на комисията. 

Протоколът, който беше изготвен по време на заседанието е представен в Министерството по труда и социалната политика. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов