В 55 избирателни секции ще гласуват свищовлии

Животът

30-09-2016, 15:43

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Политическите партии проведоха консултации за състава на комисиите

По покана на кмета Генчо Генчев, в Свищов се проведоха консултации за съставяне на Секционните избирателни комисии във връзка с предстоящите избори на 6 ноември.

Представители на 8 политически партии и коалиции проведоха задълбочени дебати, след което стигнаха до консенсус относно разпределението на позициите в 55-те СИК на територията на община Свищов.

ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”, ДПС, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, партия „Атака” и Коалиция „АБВ” разпределиха общо 463 места в секционните комисии, от които 55 за председател, 55 за зам.-председател и 55 за секретари. Останалите 298 позиции се разпределиха за членове в съответните секции. Секционните избирателни комисии ще бъдат пет, седем и деветчленни, като от тях - 3 са петчленни, 10 са седемчленни и останалите 42 комисии са по 9 члена.

След дългите преговори и взаимни компромиси, всички представители на политически сили останаха удовлетворени от взетите решения, относно съставянето на СИК във връзка с провеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)