Млади таланти от осем държави пеят на международния конкурс „Сребърна Янтра” във В. Търново

Велико Търново Лайф

01-10-2016, 16:36

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

80 млади таланти от осем държави са Велико Търново, където се надпреварват за Гран при на международния певчески конкурс „Сребърна Янтра”. Музикалният форум се провежда под патронажа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Конкурсът бе открит вчера и продължава до 2 октомври на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, а гост на церемонията бе заместник-кметът проф. Георги Камарашев. Входът за зрители е свободен.

В настоящето издание, което е четиринадесето подред, участват таланти на възраст от 5 до 25 години, разделени в четири възрастови групи. Изпълнителите са от държавите Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария и България. Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян. Сред специалните гости е Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016.

Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 2 октомври от 19,00 ч. МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум бе излъчване на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)