„Локо” спечели първата си победа в елита

Спорт

02-10-2016, 11:26

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иван Колев направи дебюта се като старши треньор

При дебюта на новия си треньор Иван Колев, железничарите спечелиха дербито на опашкарите, побеждавайки „Монтана” като гост с 2:4. Така в 9-я кръг на първенството горнооряховчани прекъснаха серията от 6 загуби от началото на сезона.
„Локо” се хвърли напред още с първия съдийски сигнал и във 2-та минута Мечев имаше възможност да обстрелва вратата от пряк свободен удар, но без проблеми за вратаря на символичните домакини. „Монтана” се опита да наложи натиск, но без успех. Първият по-опасен удар към врата на Банков дойде в 15-та минута, но стражът на „Локо” спаси.
В 20-та минута Джоман изведе Матиа Курьор сам срещу вратаря и бившият нападател на „Черно море” не пропусна да отбележи първия си гол за „Локомотив”.
След откриването на резултата гостите владееха инициативата. Но в 35-та минута дойде изравняването чрез Стивън Петков, който отбеляза с глава, въпреки че малко преди това получи контузия и бе сменен след гола.
През второто полувреме двата отбора се отвориха и направиха много атрактивен мач, украсен с 4 гола. „Локомотив” доминираше и логично дръпна напред.
Курьор отново изведе „Локо” напред в резултата до 1:2 в 50-та минута. Десет минути по-късно Кифуети откри головата си сметка за „Локо”. Той бе изведен сам срещу вратаря на домакините Василев, който спаси първия му удар, но не успя да реагира при добавката на нападателя.
В основата на четвъртото попадение за „Локо” отново беше Курьор, който центрира опасно в 71-та минута. Вратарят на „Монтана” изби, но топката попадна в Димо Атанасов, който минату преди това замени Кифуети.
В 82-та минута „Монтана” намали до 2:4 с гол на Бала. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал на Владимир Вълков.
„Локомотив”: Банков, Желев, Кавдански, Керчев, Фиданин (к), Н. Христов (Й. Апостолов), Джоман, Мечев, Кифуети (Д. Атанасов), Курьор, Генков (Л. Генчев)



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)