Маргарита Попова открива учебната година във ВТУ

Мисия

03-10-2016, 08:59

Снимка:

президентство

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Делегация от Твер ще посади два кедъра

Приветствие към академичната общност на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” ще поднесе вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова. Днес в 11 ч. тя ще присъства на тържествената церемония по откриването на новата академична 2016/2017 година. Тържеството ще започне със слово на ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов.

По традиция, след студентската клетва, написана от поета Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда  Солензара, първокурсниците на Великотърновския университет  ще бъдат поздравени от Петър Петров, председател на Студентския съвет, и от студентката първи курс Приложна лингвистика Розалия Марова.

Откриването на академичната година ще бъде уважено от делегация от Тверския държавен университет.

Гостите от Твер ще засадят и два кедъра зад паметника на светите братя Кирил и Методий, като символ на дългогодишното, успешно и ползотворно сътрудничество между двата университета – Великотърновския и Тверския.

В 13,30 ч., същия ден вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова ще открие новата академична 2016/2017 учебна година и в Стопанския факултет. Тържеството ще се състои в  четвърти корпус, зала 1 на  Стопански факултет.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)