Ансамбъл „Филип Кутев” и Шкумбата на Празника на еленския бут

Мисия

03-10-2016, 10:33

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Три дни хапване и забавления обещават организаторите

С концерт на ансамбъл „Филип Кутев” на 14 октомври ще започне Празникът на Еленския бут в балканското градче. Концертът е под надслов „Ние сме България” и е с начален час 18,30. В съботния 15-ти октомври от 10 ч. на градския пазар ще бъде пресъздадена еленската традиция „Пърлене на прасе над трап”. Половин час по-късно на площад „Христо Ботев” петият по ред Празник на еленския букт ще бъде открит официално, а от 11 ч. е възстановката „Гурбетчиите се завръщат”. От 12 ч. е концертът на самодейните състави от община Елена. В 12,30 ч. на градския пазар ще открива кулинарната изложба и фолклорна програма „Гордостта на моя град”. От 18 ч. на площад „Христо Ботев” жителите и гостите на Елена ще се забавляват с Шкумбата, а от 19 ч. е концертът на сръбския оркестър „Underground”, който ще завърши в 20,30 ч. със заря.

Любителите на спорта могат да се включат в събота от 14 ч. в игрите „Най-як балканджия”, които ще се проведат в парка „Калето”. За най-малките организаторите също са предвидили множество забавления. В Бакаловата къща е ситуиран детският кът, като в 12 ч. започва „Край къщичката на „Трите прасенца”, а от 13 ч. до 16 ч. е забавната работилница. В 16 ч. малчуганите ще похапнат торта и ще се веселят с развлекателната програма.

В Туристическия информационен център за възрастните в 14 ч. започва дегустация на вина и мезелъци. Празникът на еленския бут ще завърши на 16-ти октомври, като в 10 ч. на градския пазар е забавата „Това остана от прасето… Еленски аламинутки…” – с участието на робин, Дачко и Наката.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов