В ДСХ „Мария Луиза” – гр. Свищов отпразнуваха Международния ден на възрастните хора

Велико Търново Лайф

03-10-2016, 11:44

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува им кметът на Свищов Генчо Генчев

Международният празник беше подобаващо отбелязан и в Дома за стари хора в Свищов. Приятна изненада за всички беше гостуването на кмета на община Свищов Генчо Генчев, който дойде заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова, секретаря на Общината Любомира Петрова, зам.-председателя на ОбС – Свищов Любомир Чавдаров и група общински съветници. Домуващите с радост посрещнаха своите гости и тъй като 1 октомври е обявен и за международен ден на музиката и поезията, програмата беше изпълнена с песни и стихове, които  допринесоха  за доброто настроение на всички. Възрастните хора се представиха с прецизно подготвен рецитал, в който показаха гласови данни и добри рецитаторски умения. Първият музикален поздрав в изпълнение на хор „Живот без грижа”, с членове Събка Миленкова, Невяна Евтимова и Стефана Христова, бе песента „Моя страна, моя България”, с която накараха всички присъстващи да запеят. По-късно, поетичната част продължи с участието на членове на литературния клуб „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ – ЩАСТЛИВЕЦА“ към ДСХ. Събка Миленкова, Петрана Апостолова, Офелия Лазарова, Цанка Донкова и Стефана Христова рецитираха с много чувство и патос стихове за златната възраст.

Приветствено слово към възрастните хора поднесе директорът на дома Сийка Петкова, която зарадва домуващите с подарък – предстояща екскурзия до гр. Трявна. Кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова отправиха топли думи към празнуващите, след което всички получиха по едно цвете от името на кмета и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов в знак на уважение, а общинският съветник Екатерина Романова поднесе и по стръкче здравец - за здраве. Зам.-председателят на ОбС – Свищов Любомир Чавдаров имаше мисия, да предаде дарителска сума от групата общински съветници, която той представлява, като сумата ще бъде използвана за ремонт на параклиса в Дома за стари хора „Мария Луиза”. Празничният обяд на възрастните хора беше осигурен от кмета на Общината, за което беше приветстван с радост. След официалната част, домуващи и гости споделиха вълнуващи истории и моменти от ежедневието. Председателят на Съвета на потребителите Кремяна Бакърджиева предаде на Генчо Генчев писмо, с което изразява подкрепата си относно заповедта касаеща обособяването на места за разходка на домашни кучета и взетите мерки за опазване на околната среда. В своето писмо, тя апелира да не спират активните действия по посока уличните  кучета и безопасността на хората.

След посещението си в ДСХ „Мария Луиза”, кметът Генчев посети в двата почивни дни още няколко организирани празника, на които беше поканен по повод Международния ден на възрастните хора.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)