В ДСХ „Мария Луиза” – гр. Свищов отпразнуваха Международния ден на възрастните хора

Велико Търново Лайф

03-10-2016, 11:44

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува им кметът на Свищов Генчо Генчев

Международният празник беше подобаващо отбелязан и в Дома за стари хора в Свищов. Приятна изненада за всички беше гостуването на кмета на община Свищов Генчо Генчев, който дойде заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова, секретаря на Общината Любомира Петрова, зам.-председателя на ОбС – Свищов Любомир Чавдаров и група общински съветници. Домуващите с радост посрещнаха своите гости и тъй като 1 октомври е обявен и за международен ден на музиката и поезията, програмата беше изпълнена с песни и стихове, които  допринесоха  за доброто настроение на всички. Възрастните хора се представиха с прецизно подготвен рецитал, в който показаха гласови данни и добри рецитаторски умения. Първият музикален поздрав в изпълнение на хор „Живот без грижа”, с членове Събка Миленкова, Невяна Евтимова и Стефана Христова, бе песента „Моя страна, моя България”, с която накараха всички присъстващи да запеят. По-късно, поетичната част продължи с участието на членове на литературния клуб „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ – ЩАСТЛИВЕЦА“ към ДСХ. Събка Миленкова, Петрана Апостолова, Офелия Лазарова, Цанка Донкова и Стефана Христова рецитираха с много чувство и патос стихове за златната възраст.

Приветствено слово към възрастните хора поднесе директорът на дома Сийка Петкова, която зарадва домуващите с подарък – предстояща екскурзия до гр. Трявна. Кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова отправиха топли думи към празнуващите, след което всички получиха по едно цвете от името на кмета и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов в знак на уважение, а общинският съветник Екатерина Романова поднесе и по стръкче здравец - за здраве. Зам.-председателят на ОбС – Свищов Любомир Чавдаров имаше мисия, да предаде дарителска сума от групата общински съветници, която той представлява, като сумата ще бъде използвана за ремонт на параклиса в Дома за стари хора „Мария Луиза”. Празничният обяд на възрастните хора беше осигурен от кмета на Общината, за което беше приветстван с радост. След официалната част, домуващи и гости споделиха вълнуващи истории и моменти от ежедневието. Председателят на Съвета на потребителите Кремяна Бакърджиева предаде на Генчо Генчев писмо, с което изразява подкрепата си относно заповедта касаеща обособяването на места за разходка на домашни кучета и взетите мерки за опазване на околната среда. В своето писмо, тя апелира да не спират активните действия по посока уличните  кучета и безопасността на хората.

След посещението си в ДСХ „Мария Луиза”, кметът Генчев посети в двата почивни дни още няколко организирани празника, на които беше поканен по повод Международния ден на възрастните хора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов