Започва учебната година в Центъра за подкрепа за личностно развитие

Мисия

03-10-2016, 14:09

Снимка:

dama.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Центърът ще предлага и психологическа грижа към подрастващите

Новата учебна година в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица стартира от днес. Така ще се нарича вече Общинският детски комплекс, чието име се променя с влизане в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование от 01.08.2016 г.

Наред с вече традиционните обучителни дейности, като Графично ателие, Екология, Музикални дейности и Приложна електроника, Центърът ще предлага и психологическа грижа, която ще бъде насочена към подрастващите.

Музикалните дейности ще се доразвият с класове по „народно пеене“ и духови музикални инструменти. В новите дейности ще могат да се включат всички учащи на територията на Община Горна Оряховица. На базата на обучението ще се създаде младежки духов оркестър, като за тази цел ще се сформират класове с изучаване на подготвителни духови инструменти за най-малките ученици. За тяхно удобство учебните занятия ще бъдат изнесени и ще се провеждат по училищата в Община Горна Оряховица.

Родителите на желаещите деца и ученици, които искат да се включат в обучителните дейности на Центъра за подкрепа за личностно развитие, могат да подадат заявление за обучение по образец на адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Мано Тодоров“ №5 (в сградата на Младежки дом). Заявлението може да се изтегли от сайта на Центъра www.odk.gorna.net.

Обучението във всички дейности е безплатно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов