Горна Оряховица посреща лекоатлети от цялата страна за мемориалния пробег „МИКИ”

Спорт

04-10-2016, 11:51

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Официалното откриване е насрочено на 15 октомври в 10 ч.

Състезатели от цялата страна ще застанат на старта на Лекоатлетическия шосеен пробег-мемориал „Димитър Велиславов Димитров – МИКИ”, който ще се проведе на 15 октомври (събота) в Горна Оряховица.

Състезанието се организира от лекоатлетическите клубове в града със съдействието на Община Горна Оряховица. Шосейният пробег ще се проведе със старт – финал – пл. „Георги Измирлиев” пред сградата на Общината.

Официалното откриване на състезанието е насрочено за 10.00 часа. Началото на надпреварата ще бъде дадено в 10.15 ч. с масов старт на деца от последна възрастова група в детските градини и ученици от 1 до 4 клас. Те ще пробягат разстоянието от 150 м. от СОУ „Вичо Грънчаров” до сградата на Общината.

Същинското състезание включва малка обиколка с дължина 600 м. и голяма обиколка - 850 м. Малката обиколка ще бъде по маршрут: пл. „Георги Измирлиев”, ул. „Св. Княз Борис І”, ул. „Елена Грънчарова”, ул. „Георги Измирлиев”, „Цар Освободител” и финал пред сградата на Общината. Състезателите, които ще бягат в голямата обиколка ще преминат по маршрут от пл. „Георги Измирлиев” наляво по ул. „Отец Паисий” до Градски хали, наляво по ул. „Янко Боянов”, през ул. „Св. Княз Борис І” по ул. „Елена Грънчарова” наляво по ул. „Георги Измирлиев”, наляво по ул. „Цар Освободител” до финала пред сградата на Общината. Награждаването на победителите ще се извърши пред сградата на Община Горна Оряховица.

Провеждането на лекоатлетическия пробег, налага промени в организацията на движение. От 9.30 ч. до приключване на мероприятието (приблизително 13.40 ч.) ще бъде затворена за движение на автомобили централната градска част, както и улиците, от маршрутите на пробега. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов