„Хемус” с куп медали от турнир в Сърбия

Спорт

10-10-2016, 10:43

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Никола Дачев отново със злато от спаринга

Състезатели на Хемус таекуондо център се завърнаха с куп отличия от участието в първото издание на международния турнир Tournament of friendship - Nish trophy в град Ниш, Република Сърбия. Турнирът беше организиран от клубовете „Рамин” и „Астра” от Ниш със съдействието на Сръбската асоциация по таекуондо. Участваха над 300 състезатели от Сърбия, Македония, България, Босна и Херциговина, Гърция. „Хемус” се представи с 8 състезатели в спаринга и пумсе.
В спаринга Никола Дачев дублира златния си медал от Балканското първенство с три убедителни срещи при деца до 11 години, кат. 36 кг. Злато спечели и брат му Георги Дачев при деца 7-9 години, кат. до 27 кг. Златен медалист стана и Пламен Стамболийски при деца 7-9 години, 29 кг.
Сребърен медал спечели Йордан Добрев, който загуби на финала само с 1 точка от състезател на Македония след две победи на 1/4 и 1/2 финалите. Сребро завоюва и Георги Георгиев при деца 7-9 години, 27 кг. Радослав Шабанаков е със бронз при 27 кг.,7-9 годишни.
В пумсе дисциплината Йордан Добрев взе два сребърни медала на индивидуално и в двойка с Милица Петрова. Милица Петрова също е с два сребърни медала - индивидуално и в двойка. Габриел Йорданов е трети в пумсе инивидуално.
Турнирът в Ниш е част от подготовката на клуба за Купа София на 15 октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов