170 състезатели от 23 клуба се включват в лекоатлетическия пробег „МИКИ”

Спорт

11-10-2016, 15:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организаторите апелират да не се паркират автомобили по маршрутите

За пети път спортната общественост в Горна Оряховица отдава почит и уважение към заслужилия треньор Димитър Велиславов Димитров – Мики – подготвил над 50 елитни състезатели по лека атлетика от Горна Оряховица от които 5 са покрили изискванията за майстор на спорта. Негови състезатели са подобрили 12 пъти националните рекорди.

Личен треньор на заслужилия майстор на спорта Светла Златева – Световна и Олимпийска шампионка и рекордьорка, почетен гражданин на Горна Оряховица, майстора на спорта Магдалена Аверкович – национален рекордьор, майстора на спорта Владимир Пановски и др.

Лекоатлетическият шосеен пробег се организира от лекоатлетическите клубове в града: СКЛА ”Локомотив 26”, ЛК ”Локомотив – 55” и СКЛА ”Локомотив – 2010”, със съдействието на Община Горна Оряховица, спомоществователи и семейство Димитрови.

В 10.00 часа на 15 октомври 2016 година пред НЧ „Напредък – 1869” ще бъде даден първият сигнал на масовия старт за децата от детските градини и начална училищна степен. Участие ще вземат над 140 деца. Първите класирали се до 10 място ще бъдат наградени в грамота за участие и тениска с лика на патрона.

Състезателният пробег е със старт/ финал площад „Георги Измирлиев” и е с две обиколки в зависимост от възрастта – малка с дължина 600 м и голяма с дължина 850 м.

Момичетата и момчетата под 14 години ще пробягат късата дистанция, а тези под 16 години ще пробягат дългата дистанция.

Юношите и девойките младша възраст имат да пробягат 1 700 м, а старшата възраст 2 500 м.

Жените ще излъчат победителка след пробега на 3 400 м, а при мъжете след 5 100 м. Очаква се участието на елитни състезатели и добра конкуренция. Заявки са подали 170 състезатели от 23 лекоатлетически клуба в страната.

Официалното награждаване ще е след финала при мъжете, около 13.00 часа.

Провеждането на лекоатлетическия шосеен пробег „Мемориал Димитър Велиславов – МИКИ” налага временна организация на движението на моторни превозни средства в централната градска част. От 9.30 ч. ще бъде спряно движението по следните маршрути:

Масов старт

Старт от пешеходната пътека пред НЧ „Напредък – 1869” до сградата на Общината

Малка обиколка – 600 метра

Старт пред сградата на Общината, надолу по ул. „Св. Княз Борис I”, наляво по ул. „Елена Грънчарова”, наляво по ул. „Георги Измирлиев”, наляво по ул. „Цар Освободител” до сградата на Общината

Голяма обиколка – 850 м.

Старт пред сградата на Общината, пл. „Георги Измирлиев”, наляво по ул. „Отец Паисий” до Градски хали, наляво по ул. „Янко Боянов” през ул. „Св. Княз Борис”, по ул. „Елена Грънчарова”, наляво по ул. „Георги Измирлиев”, наляво по ул. „Цар Освободител” и финал пред сградата на Общината.

Движението на автомобилите ще бъде възстановено след приключване на лекоатлетическия пробег, приблизително 13.40 ч.

Организаторите отправят молба към гражданите да не спират или паркират автомобилите си по маршрутите на пробега.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов