С концерт и изложба с ястия от варива ще празнуват в Беляковец

Мисия

12-10-2016, 07:45

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Самодейният театър от Самоводене ще бъде гост в четвъртък с пиесата „Михал”

С концерт на самодейните състави при читалище „Просвета 1907” започват в сряда, проявите, посветени на празника на село Беляковец. На сцената на културния дом със свои изпълнения ще се изявят Женският хор за обработен фолклор, Групата за градски песни и Клубът за народни танци. В програмата ще участват представители на Центъра за работа с деца и младежи и Клуба на пенсионера и инвалида. Тази година ще разчупим стереотипа, каза кметът Албена Беренска. По повод обявената от ООН 2016-а като Международна година на варивата по време на концерта ще бъдат направени различни презентации по темата. Ще бъде подредена изложба с бобови храни и ястия, приготвени от изкусните ръце на местните жители, ще има питки, баници, кой каквото обича и може да приготви, обясни Беренска. 
Самодейният театър от  Самоводене ще бъде гост в четвъртък с пиесата „Михал” от Сава Доброплодни. 
Кулминацията е в четвъртък, Петковден. Празникът ще започне от 9,00 часа с тържествена литургия в църквата „Св. Петка”, отслужена от отец Асен. Вечерта на читалищната сцена концерт народни песни и танци ще изнесе софийска формация, а след него ще има празнични илюминации. 
С две нови асфалтирани улици посреща Беляковец своя празник. По линия на Местни инициативи и Инвестиционната програма на Община Велико Търново в изграждането на платната са вложени 24 000 лева, съобщи Албена Беренска. В момента кметството подготвя проект за ремонт на камбанарията на храма „Св. Петка”. За финансиране ще се кандидатства пред Дирекцията по вероизповедания. По предварителни разчети 120 – 150 хиляди лева ще бъдат необходими за обновяването на църквата. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов