Малка детска библиотека правят децата от горнооряховската ДГ „Детски свят”

Мисия

12-10-2016, 14:34

Снимка:

ДГ "Детски свят"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите от група „Мики маус” изработват книжки с апликации на герои

Малка детска библиотека ще направят малчуганите от ДГ „Детски свят” в Горна Оряховица. Инициативата е в рамките на Националната седмица на четенето, която се провежда от 10 до 14 октомври. Децата от подготвителна група „Палечка” посетиха библиотеката на НЧ „Пробуда – 1904” в кв. „Калтинец”, където се запознаха с устройството и дейността й, слушаха и разказваха приказки заедно със секретаря на читалището, своите родители и учители. В края на седмицата децата ще направят малка библиотека, в която ще подредят свои книжки, които лично са избрали и донесли в детската градина.

По-малките деца също се включват в седмицата на четенето със свои инициативи. Малчуганите от група „Мики маус” изработват книжки с апликации на герои от любими приказки, а най-малките от група „Мечо Пух” оцветяват илюстрации с приказни герои.

В края на Седмицата на четенето в ДГ „Детски свят” ще бъде подредена „Приказна изложба” с творбите на децата и всички заедно ще се насладят на кукленото представление по приказката „Житената питка” от Ангел Каралийчев.

„Целта на всички тези инициативи в рамките на Седмицата на четенето е повишаване на грамотността и насърчаване на любовта към книгите у децата”, сподели директорът на детската градина Десислава Бошнакова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов