23-годишен влиза в затвора за катастрофа с двама пострадали

Крими

13-10-2016, 11:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двама с условни присъди след шофиране под въздействието на алкохол и наркотици

По обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица, 23-годишен шофьор, който карал с превишена скорост и причинил катастрофа с двама пострадали е осъден на десет месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата на първата съдебна инстанция не е обжалвана и е влязла в сила.

Антонио Р. е признат за виновен и е осъден за това, че на 03.04.2015 г. около 01.00 часа, в гр. Г. Оряховица, без да има необходимата правоспособност, при управление на лек автомобил „Ауди А3”, карайки   със скорост 97.9 км/час, се ударил в бетонна ограда и причинил по непредпазливост средни телесни повреди на намиращите се в лекия автомобил  Радослава Б. и на Николай Г.

Още двама мъже, нарушили правилата за движение по пътищата са осъдени, след одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура – Г. Оряховица.

Емил К. се призна за виновен за това, че на 14.07.2016 г. в гр. Стражица, управлявал лек автомобил „БМВ 318“ след употреба на наркотичното вещество тетрахидроканабинол. Наложено му е наказание три месеца лишаване от свобода, което е отложено за изпитателен срок от три години  и е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Тотко С. също се е признал за виновен и е осъден  за това, че на 16.09.2015 г. в гр. Г. Оряховица, управлявал  лек автомобил „Сеат Ибиза” с концентрация на алкохол в кръвта 2,68 на хиляда. Наложено му е  наказание четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен  за срок от три години и е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов