Тенденциите в дизайна на компютърни игри и телевизионни реклами обсъждат във „Vision 2016”

Животът

16-10-2016, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът се провежда за 12-ти път

Големите компании за създаване на компютърни игри и телевизионни реклами търсят все повече специалисти в сферата на дигиталните изкуства. Тя е апетитна и комерсиална, а с тънкостите й се занимават студентите във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Това се случва в бакалавърската степен на специалността „Графичен дизайн” и магистърските „Анимация”, „ 3D дизайн и триизмерна графика” и „Пространствен дизайн”.
Бивши и настоящи студенти, преподаватели и специалисти с трайни интереси в този сектор, се събират за дванайсета година в лекционната зала на Факултета, за да обсъдят тенденциите в дигиталното изкуство и триизмерната графика. „Модулът за рисуване на персонажи за компютърни игри е един сериозен сектор в дигиталното изкуство. Пазарът е доста широк, а конкуренцията е сериозна. На форума ще представим игри за платформите на Андроид и Айпад, които са най-разпространени сред потребителите на телефони и масови електронни устройства. Интерес предизвикват и игрите за настолни и лаптоп устройства ”, коментира за Общинското радио доц. Светослав Косев, преподавател по графичен дизайн във Факултета по изобразителни изкуства на търновската алма матер.
Дигитално рисуване и съвременен комикс, илюстрация и създаване на околна среда за компютърни игри, възможности на триизмерните принтери, промотиране на продукт, създаден с компютърни софтуери са част от темите на лекциите, заложени в програмата на събитието. То ще се проведе на 19 и 20 ноември, а началото на двата лекционни дни ще бъде от 10 часа. „Академичният начин на рисуване в този тип дизайн е изключително търсен напоследък. Той задава един предварителен живот на персонажите или обкръжаващата ги среда. Традиционните техники имат солидно приложение в този съвременен сектор като забавленията с електронни устройства и компютри”, коментира още доц. Косев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов