В Бяла черква ще отбележат 147 г. от рождението на Цанко Церковски

Велико Търново Лайф

16-10-2016, 11:37

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложби и концерт са част от проявите

Два юбилея ще честват на 18 октомври в Бяла черква. Ще бъдат отбелязани 147 години от рождението на поета и общественика Цанко Церковски и 60 години от откриването на къщата – музей на Церковски. Организаторите на събитията са Община Павликени, кметството в Бяла черква, НЧ „Бачо Киро 1869“ и Историческия музей в Бяла черква.

На 18 октомври следобед желаещите ще могат да разгледат  експозицията и изложбите „Спомен за един литературен юбилей преди 95 години“ и „Къща-музей „Цанко Церковски“ – 60 години в живота на хората“ в къщата- музей без да заплащат вход. Изложбите включват оригинални документи от фонда на музея. От 17:45 ще бъдат поднесени цветя пред бюст – паметника на Цанко Церковски в центъра на града. От 18.00 часа се организира тържествена вечер и концерт с участието на самодейни състави при НЧ  „Трезвеност-1870“ гр. Сухиндол – в салона на НЧ „Бачо Киро-1869“.

Фотоизложбата „ Къща-музей „Цанко Церковски – 60 години в живота на хората“ показва повече от 70 снимки, които  представят културните и образователни прояви на музея през годините.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов