Старопрестолната гимназия по икономика чества 97-ия си рожден ден

Мисия

18-10-2016, 08:56

Снимка:

фейсбук Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред проявите са конкурси, творчески работилници и спортни състезания

Литературни конкурси и четения, рецитали, творчески работилници, състезания по волейбол организира за 97-ата си годишнина Старопрестолната професионална гимназия по икономика. Днес се състоя среща с възпитаниците на учебното заведение, които в момента са преподаватели в Стопанския факултет на Великотърновския университет, а следобед започна състезание по счетоводство между ученици от ХІ клас, съобщи директорът Виолета Йосифова. Факелно шествие от площад „Велчова завера” до паметника „Майка България” ще се проведе във вторник от 18,30 часа. Кулминацията на тържествените инициативи е в сряда. По традиция осмокласниците ще посетят църквата „Св. Николай”, където през 1919 г. е поставено началото на училището и ще присъстват на празничен водосвет. По-късно от 10,30 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание” ще има презентация на тема „Старопрестолна гимназия по икономика в миналото и днес”.
305 ученици се обучават в училището през учебната 2016/17. Младите хора получават професионална подготовка по специалностите банково дело, бизнес администрация, счетоводна отчетност и икономическа информатика.
Гимназията е асоцииран член на „Кеймбридж училищата”. По този повод на 20 октомври ще проведем Ден на отворените врати, съобщи още директорът Виолета Йосифова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)