Ден на отворените врати организират утре в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Мисия

18-10-2016, 09:22

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще се извършват безплатни прегледи в осем отделения

Ден на отворените врати организират на 19 октомври в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Инициативата е част от проявите по повод 120 годишнината на здравното заведение в Горна Оряховица. В Деня на българския лекар – 19 октомври ще се извършват безплатни прегледи в осем отделения от различни специалисти. Желаещите да бъдат прегледани трябва да се запишат предварително на телефон 0618 60 679 в болницата.

От 8:00 до 10:00 ч. са прегледите при гастроентеролог, специалист УНГ (оториноларинголог), офламолог, гинеколог и ендокринолог. От 9:00 до 11:00 ч. желаещите могат да бъдат прегледани и консултирани от кардиолог и педиатър. От 10:00 до 12:00 ч. са прегледите при хирург.

В празничния ден, МБАЛ „Св. Иван Рилски” ще посетят представители на ръководството на Община Горна Оряховица, за да поздравят персонала на здравното заведение.

В навечерието на Деня на българския лекар със символично тържество бе открит обновения санитарен възел на Детско отделение на болницата. Управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов и персоналът на отделението посрещнаха двамата представители на немската благотворителна организация „Помощ за България“, които осигуриха 12 хиляди лева за основния ремонт. Председателят на организацията Юрген Мюлер и съпругата му Риа бяха придружавани от българския сътрудник Изабел Шимидова.

Санитарните възли и банята са с изцяло подменени облицовки, монтирани са нови мивки, душове, санитарен фаянс, както и окачени тавани с нови осветителни тела.

Юрген Мюлер се посети болните деца в отделението и ги зарадва с малки подаръци. Лекарите и медицинските сестри посрещнаха гостите с торта, а д-р Иванов благодари на немските дарители и им подари икона с лика на Свети Иван Рилски - патрона на здравното заведение заведение.

За организацията „Помощ за България“ това е началото на сътрудничеството с горнооряховската болница. Германците вече обсъждат с д-р Иван Иванов възможността за реновиране на детската млечна кухня в болницата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)