С факелно шествие отбелязват празника на Търновския гарнизон

Мисия

18-10-2016, 13:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Научен двудневен форум представя 252 доклада в пет направления

Празник на гарнизона на Велико Търново ще бъде отбелязан утре, 19 октомври. Той ще започне от  17.30 часа с изпълнения на Детско-юношеския танцов ансамбъл „Търновче” и Духовия оркестър на НВУ „Васил Левски” пред паметника „Майка България”. В 18.00 часа ще бъдат поднесени цветя в знак на признателност към паметта на загиналите воини. Тържеството ще продължи с факелно шествие до крепостта Царевец, където ще бъде наблюдаван аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

На 20-октомври в Националния военен университет „Васил Левски” ще се проведе двудневна Университетска научна конференция. Откриването е от 10,30 ч. в Аула 2 на Първи учебен корпус в НВУ „Васил Левски”. Пленарни доклади ще изнесат доцент доктор Маруся Любчева от Университет „Професор доктор Асен Златаров” - Бургас, професор доктор Весела Радович от Университета в Белград, Сърбия и професор доктор Маргарита Богданова от Стопанска академия „Димитър Ценов”, Свищов.  Ще бъдат представени 252 доклада в пет научни направления. 234 са участниците от тазгодишното издание на конференцията и те са представители на 29 български университети, 9 институти на БАН и 28 други държавни и частни институции, училища. Във форума доклади са представили участници от 10 университети от Румъния, Полша, Русия, Сърбия и Литва.

Също на 20-ти октомври в 13,30 ч. в Ректората на Националния военен университет „Васил Левски” началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов и доцент доктор Ана Джумалиева председател на Комисията за защита от дискриминация ще бъде подпишат Меморандум за двустранно сътрудничество и партньорство.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов