Даниел Панов и Красимир Балъков обсъдиха проектирането на футболна учебна база - velikotarnovo.utre.bg

Даниел Панов и Красимир Балъков обсъдиха проектирането на футболна учебна база

19 октомври 2016, 16:44 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Идеята е „Етър” да има свой дом с административна сграда

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и бронзовият медалист от САЩ ’94 Красимир Балъков проведоха втора работна среща относно проектирането на футболна учебно-тренировъчна база в района на Велико Търново. Те посетиха новостроящите спортни съоръжения на „Лудогорец” в Разград, запознаха се със заданието и реализацията на проекта.

Красимир Балъков сподели, че идеята е футболният клуб „Етър” да получи свой дом с административна сграда, тренировъчни терени, фитнес зала, рампа за скоростна работа и площ за тренировки на вратарите. По неговите думи изграждането на базата може да се реализира на няколко етапа, според наличното финансиране.

Едно от футболните игрища, част от първия етап, трябва да бъде снабдено с трибуна, под която да се разположат съблекални за първия отбор, втория тим или юношите старша и младша възраст. По време на втория етап ще се изградят необходимите игрища и съблекални за останалите възрастови групи в клуба.

Кметът Даниел Панов вече е възложил на експерти от общинската администрация да огледат общинските терени, за да се изберат подходящите като площ и да стартира изготвянето на идейния проект.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета