120 години отбеляза болницата в Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

19-10-2016, 17:24

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-малките пациенти получиха подаръци

120 години отбеляза днес с различни събития МБАЛ „Свети Иван Рилски – Горна Оряховица“ . В деня на един от най-българските светци и празник на българския лекар, медиците и персоналът отбелязаха респектиращия юбилей на болницата. 

До обед в горнооряховската лечебница в осем отделения бяха прегледани безплатно десетки пациенти. Инициативата „Ден на отворените врати“ се проведе в очно отделение, в УНГ, в хирургия, в АГ- отделението, в кардиологично, детско и вътрешните отделения.

По обяд ръководството на болницата и общинари зарадваха най-малките пациенти. Те посетиха в Детско отделение девет малчугани на различна възраст от общините Горна Оряховица, Стражица и Златарица. Три бебета, деца на възраст между 4 и 5 години, и една 16-годишна девойка са хоспитализирани в горнооряховския стационар.

В Детско отделение гостуваха заместник- кметовете на Горна Оряховица Николай Георгиев и Деница Коева, и главният секретар на Общината Анелия Димитрова. Те бяха придружавани от управителя на МБАЛ д-р Иван Иванов, който има показа наскоро ремонтираните санитарни възли в отделението. Гостите заедно с екипа на отделението обиколиха стаите и пожелаха на всеки един малък пациент скорошно оздравяване. На децата общинарите подариха книжки за оцветяване и моливи, а на кърмачетата - бебешки залъгалки. От болницата също зарадваха с подаръчета малчуганите.

След това гостите от местната управа се срещнаха с лекарския колектив. Николай Георгиев поздрави лекари и медицински сестри с днешния им професионален празник, както и с юбилея на болницата. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев на управителя на болницата и голяма икона от кована мед. Георгиев пожела на медиците и техните семейства здраве и успехи, и призна, че е благодарен за изключителните грижи, които през годините е получавал  тук за своето семейство и за внуците си.

„И днес нашата болница, на 120 години работи пълноценно и ежегодно дарява на хиляди пациенти здраве, живот и надежда, се обърна към своите колеги и управителят д-р Иван Иванов. Той припомни, че на много известни медици, вкл. доценти и професори, трудовият път е започнал от тази болница. „Горнооряховската болница заема достойно място в националната  здравна карта и три неща ме карат да вярвам в нейното бъдеще – че тук работят много добри специалисти, в пълен обем покрива понятието „общинска болница“, тъй като не се губи връзката пациент- лекар и след изписването му, и има изключително силна подкрепа от страна на Общината в лицето на кмета и на Общинския съвет.“ 

Д-р Иванов съобщи още, че вчера Общината е превела 70 хил. лева на болницата за закупуването на медицинска апаратура за отделенията.  С торта с надпис „120 години МБАЛ“ и почерпка, отпразнува своя празник медицинският персонал. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)