Цонко Цонев представи „Кметълски истории” в Елена

Велико Търново Лайф

20-10-2016, 10:23

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Екскметът на Каварна демонстрира и как се готвят миди с еленски бут

В първата вечер от тридневния Празник на еленския бут, балканското градче бе домакин на представяне книгата „Кметълски истори“ на известния градоначалник на Каварна Цонко Цонев. Събитието бе организирано по покана на кмета на Елена инж. Дилян Млъзев, с когото са близки приятели. „Дилян е фен на Manowar, а с тях са свързани много от изпълненията в Каварна. Това е групата, която запя за първи път български фолклор“, подчерта Цонев.

Книгата описва много истории, случили се извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в Каварна и въобще в България. В различна и непозната светлина са представени звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър и много, много други. Как е започнало всичко в Каварна, откъде идва прякорът на Цонко - Кметъла, кои са едни от най-забавните случки със световни рок звезди и защо "Менъуор" извсирват българския химн на стадион "Калиакра", може да разберете, ако прочетете интересните истории, събрани в книгата.

Кметъла взе участие и във втория ден от Празника на еленския бут като се представи със свой кът на състоялата се кулинарна изложба. За гостите на празника той приготви специалната си рецепта за миди с бут и бяло вино, която бе оценена изключително високо от всички, които вкусиха от ястието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов