Николай Дялков с поетично-музикален рецитал в ИЗ „Рафаел Михайлов”

Велико Търново Лайф

21-10-2016, 08:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикантите Димитър Тодоров и Росен Пурлантов ще изпълнят песни по текстове на поета

Поетично-музикален рецитал ще изнесе за великотърновската публика тополовградският поет Николай Дялков. Срещата му със старостоличани ще бъде тази вечер от 18 часа в Изложбените зали „Рафаел Михайлов”. Обявеният за „Любовен поет номер едно” е подбрал най-красивите стихове от петте си издадени към този момент книги. Музикантите Димитър Тодоров и Росен Пурлантов ще изпълнят песни по текстове на поета. 
Николай Дялков е бивш офицер в системата на МВР. Това не пречи на твореца да създава стихове, посветени на любовта, топлината, нежността. „Едното няма нищо общо с другото, професията си е професия. Това, което човек носи в гърдите си и което е в сърцето му, е друго. Важното е да бъдем хора и да изразяваме чувствата си”, сподели в интервю за Общинското радио поетът. 
Дялков изразява себе си чрез думи още по време на ученическите си години. „В казармата започнах да създавам и мелодии към някои от стиховете си. Вдъхновението да пиша идва по всяко време – понякога, докато вървя по улицата, просто сядам, за да нахвърля думите, които се раждат”, допълни Николай Дялков. 
Със своя самостоятелна изява тополовградският поет за първи път гостува на Велико Търново. Той бе в старата столица в началото на юни като участник в алманаха за поезия на сдружението „Сръбско-българско приятелство”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов