Обам и Слим готови да дебютират за „Локо” срещу „Лудогорец” - velikotarnovo.utre.bg

Обам и Слим готови да дебютират за „Локо” срещу „Лудогорец”

21 октомври 2016, 08:47 | Мария Христова
  • Снимка:
    ФК Локомотив

Климатът и храната са препятствията за националите на Гибон и Тунис

Горнооряховският „Локомотив” представи двете си нови попълнения – Юлис Ндонг Обам и Мохамед Слим Отман. Двамата са абсолютни дебютанти в българското първенство, но са национали на своите страни – съответно Габон и Тунис.
Клубът прави всичко възможно да приключи с картотеката им преди мача с „Лудогорец”, за да могат те да се появят на терена в Разград. Разбира се, последната дума ще е на треньора Иван Колев, който има още две тренировки, за да прецени дали са готови за игра.
Българският футбол е почти непознат за двамата новаци в „Локо”. И двамата свързват странат ни със Стоичков и Бербатов.
Бях приятно изненадан от видяното на мача в Пловдив. Стана добра игра, но е трудно от един мач да правиш изводи, коментира първата среща на новия си отбор, която гледа на живо Обам.
Качествена среща с добър футбол. Мисля, че попадам в точния момент в Горна Оряховица, когато отборът е в подем. Надявам се да помогна с каквото мога, добавя Слим. За него това не е първото предложение от български клуб. Преди няколко месеца имал и друга оферта, но тогава преговарял с отбори от Франция. След това дошло предложението от Горна Оряховица и си казал „Защо пък не? Нека да пробваме”.
Трябва ни време за адаптация, но сме готови да тренираме здраво и да докажем, че имаме място в отбора, заявиха новите „локомотивци”.
Климатът и храната май ще са най-трудните препятствия пред двете момчета. Очаквах, че ще е по-студено. Засега обаче не е толкова страшно. Момчетата тук предпочитат студена храна и на мен ми е трудно. Но ще се справя, вече се шегува Обам.
Вътрешната конкуренция в отбора вече е на висота. В следващите една-две тренировки ще преценя кога новите ни играчи ще се появят в игра, коментира и старши треньорът Иван Колев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета