11 ученически отбора се включиха в Празника на знанието в Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

21-10-2016, 12:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се провежда за трета поредна година

11 ученически отбора от 7 училища от Община Горна Оряховица се включиха в Празника на знанието, който се проведе в четвъртък в парк „Христо Ботев”. Инициативата се провежда за трета поредна година и е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.

Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Празникът включваше образователни игри със състезателен характер под надслов „Ние знаем как да бъдем здрави”.

Състезателите преминаха последователно през 4 пункта, където подреждаха „храни” на съответните места в хранителната пирамида; решаваха тест, свързан с тютюнопушенето и редяха пъзел по темата; изпълняваха физически упражнения (клякане, подскоци на място, въртене на обръч, скачане на въже); демонстрираха преминаването на определен участък с препятствия, носейки чаша с вода и алкоочила, които допълнително ги затрудняваха до крайната мисия, а именно последният участник да изпие без помощта на ръцете си успешно занесената неразлята чаша с вода.

Отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми и по време, за което са изпълнили задачите.

На първо място с 50 т. и време от 3,36 мин. се класира отборът на СУ „Георги Измирлиев” в състав: Диляна Стоянова, Надежда Стайкова, Виктория Дервишева. Втори с 50 т. и време 3,37 мин. Е отборът на ОУ „Иван Вазов” в състав: Ани Ганчева, Благовест Дамянов и Андреа Величкова. Трети се класира другият тим на СУ „Георги Измирлиев” в състав Полина Димитрова, Моника Цветкова, Цветелина Венкова. Техният резултат е 48 т. и 3,11 мин.

Всички участници в празника получиха грамоти, кошници с плодове и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново и Община Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов