Състезание по програмиране се провежда в старата столица

Мисия

22-10-2016, 09:52

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Състезание по програмиране се провежда през почивните дни във Великотърновски университет, съобщават организаторите.

CODE4TARNOVO е четвъртото състезание по програмиране от серията CODE4TECH. Целта на събитието е разработка на прототипи на софтуерни продукти от екипи включващи между 2 и 4 човека в рамките на два дни. Финалът на CODE4TARNOVO е на 23 октомври, а участниците трябва да представят своите проекти пред жури и да демонстрират работещи функционалности на продуктите си. 
CODE4TARNOVO се организира от Startup Factory и Клуб на програмиста Велико Търново и с любезното съдействие на Факултет по Математика и Информатика на Великотърновския университет. 
Темата на състезанието е свързана с областите, които вълнуват най-много целевите групи участници – забавление и свободно време. Задачата на екипите е разработка и демонстриране на прототип на приложение за свободно време, игра, комуникация и т.н. Допустими са и продукти, които са свързани с Велико Търново и решават някакъв проблем на града или правят живота в него по-удобен. Организаторите на CODE4TARNOVO насърчават ученици да се включат в състезанията и да демонстрират уменията си за разработка на прототипи на софтуерни продукти. Всички ученици над 5 клас са добре дошли и ще получат съдействие и индивидуално консултиране от менторите на състезанието.Това е отлична възможност за придобиване на увереност, запознаване с нови технологии и стимулиране на интереса към информационните технологии. 
За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите шест проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. 
Състезанието се провежда в Зала 102 на Факултета по Математика и Информатика – ВТУ “Св.св. Кирил и Методий“. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов