14 фолклорни състава от региона се надпяваха в Правда

Мисия

24-10-2016, 08:31

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проведе се първото фолклорно издание на есенния празник

14 състава от община Горна Оряховица и региона се надпяваха на първото фолклорно издание „На празник в село Правда”. Празникът се организира от настоятелството на НЧ „Звезда – 1905”, Кметство Правда и със съдействието на Община Горна Оряховица.

На откритата сцена пред читалището, гостите бяха поздравени от кмета на селото Венета Василева, която пожела празникът да бъде началото на една добра традиция, която през годините да събира хората с усмивки и много надежда. Приветствие към присъстващите отправи и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „Поздравявам Ви за това, че съхранявате българските обичаи, защото само тези, които имат палет за миналото, могат да разберат настоящето и да гледат в бъдещето”, поздрави участниците и гостите на празника инж. Добрев.

Първото издание „На гости в село Правда” уважиха и заместник-кметът Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване, международни връзки”, Валя Андреева, директор на дирекция „Бюджет, финанси и счетоводна дейност”, както и общинските съветници Деница Цветанова, Георги Бижев и Милчо Милев, и кметът на Драганово Нели Грошкова.

Освен да се забавляват с песните и танците на фолклорните състави, всички гости на празника имаха възможността да разгледат изложба на ястия с тиква. Вещи кулинарки от региона бяха приготвили освен традиционната печена тиква още тиквеници, пасти, мъфини, качамак, пурички, банички и други вкусотии с тиква. Освен тях гостите на празника опитаха и от традиционни за селото бамена и агнешка супи. 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)