Юсуф Исуфов спечели злато и купа от „Стоте войводи”

Спорт

24-10-2016, 12:35

Снимка:

СКБ "Локомотив"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Цанко Ганчев победи Християн Димитров от Сливен

Златен медал и купа за най-резултатен състезател спечели състезателят на „Локомотив” Юсуф Исуфов от турнира по борба за кадети „100-те войводи” в Сливен. Дванадесетото издание на турнира привлече над 120 състезатели от 18 клуба от България и Турция.
Горнооряховският „Локомотив” участва с 4 борци, трима от които в кат. 54. Така че логично финалът в категорията стана горнооряховски. За златото се срещнаха Юсуф Исуфов и Ердал Сали, които отстраниха по трима противници преди това.
Юсуф започна с победа с технически туш над най-трудния си съперник в категорията – третия на Балканиадата Божидар Динев от Димитровград. След това горнооряхвският борец продължи с нови победи с технически туш над Еркан Зия от Разград и Преслав Върбанов от Велико Търново.
По пътя към финала Ердал Сали тушира Християн Димитров от Сливен, победи съотборника си Цанко Генчев и драматично се наложи на полуфинала с 5:4 над Георги Жизгов от Димитровград.
Финалният сблъсък между двамата „локомотивци” завърши с победа за Юсуф, който по-късно получи и купата за най-резултатен борец на турнира.
Добри думи за включването си в тази горнооряховска категория заслужи и Цанко Ганчев. Той започна с успех над Ивайло Божилов от „Локо” (Пд). После отстъпи на съотборника си Ердал Сали, но пък той го изведе до репешажи, където Цанко победи Християн Димитров от Сливен. В малкия финал за бронзовия медал горнооряховският борец поведе, но допусна грешка и бе туширан от Георги Жизгов, така че остана пети.
Пети остана в кат. 46 кг. и четвъртият горнооряховски състезател в турнира Йордан Попов. Той загуби много драматично на старта от Мухамед Кизмаз от Турция. Стигна до борбата за 3-5 място, но не успя да се събере и отстъпи на Петко Петков от „Черноморец” (Бс).
За треньора на горнооряховските борци Николай Ганев медалите в кат. 54 кг се оказаха с особена стойност. Самият той навремето се е борил в тази категория и е печелил златен медал и купа от турнира „Стоте войводи”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов