Деца и родители заедно търсиха съкровища около хижа „Божур”

Животът

24-10-2016, 12:39

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата беше по повод Европейската седмица на движението Time to move

Във връзка с Европейската седмица на движението Time to move, която се провежда във всички европейски градове през октомври, Сдружение „Младежка толерантност“ - секция Младежки парламент“, съвместно с ученици и родители от 2 „в“ клас на СУ „Вичо Грънчаров“ - Горна Оряховица, подпомогнати от СИП-България, организираха спортни игри „Игри в играта - намери съкровището”. Инициативата се осъществи по асфалтирания път към хижа „Божур“. С много положителни емоции и прекрасно настроение преминаха незабелязано 5-те километра до поляната на х. „Божур”. Деца и родители заедно се съревноваваха помежду си, за да спечелят поредната награда в една от 10-те игри по маршрута. Скачаха, бягаха, надуваха балони и още много спортни дейности осъществиха заедно семействата. На поляната ги чакаха още изненади - търсеха съкровищата, ходиха по въже над земята и преодоляваха различни препятствия.
Провеждането на спортните дейности „Да спортуваме с мама и тате сред природата“, се оказа добър вариант за прекарване на един съвместен ден на родители с деца, на взаимно опознаване и опознаване на природата. В непринудени разговори родители, деца и младежи научаваха повече за програмата ЕВРОДЕСК и европейската кампания, за възможностите от различни инициативи свързани с опазване на околната среда, спорта, здравословния начин на живот и различните опасности при  ползването на интернет от подрастващите.
След направената блиц анкета се установи желанието за повече такива мероприятия, даващи възможност на семействата да бъдат повече време с децата си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов