Обявиха победителите в CODE4TARNOVO

Мисия

24-10-2016, 14:38

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Състезание по програмиране се провежда в старата столица

Първа награда в състезанието спечели проектът „Tarnovo Travel”

Двудневното състезание по програмиране CODE4TARNOVO премина със значителен интерес и ативно участие на студенти, ученици и програмисти от Велико Търново, Горна Оряховица и региона. Всички екипи от участници презентираха техните презентации, идеи и прототипи на финала на 23 октомври в корпуса по информатика на „Великотърновски Университет”. Представянето и награждаването се излъчиха и на живо по интернет.

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България, както и със съдействието на считаната за най-иновативна банка в България УниКредит Булбанк.

“Oсновен приоритет за нашата компания e да подпомагаме развитието на ИТ сектора в България и да подкрепяме събития като днешното. В началото на този месец президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев откри най-новата бакалавърска  специалност по софтуерно инженерство във Великотърновския университет, която разработихме съвместно с преподавателите там. Създадохме я за млади и амбициозни хора като вас, които да се обучават по една иновативна програма и  които ще могат да се реализират като висококвалифицирани ИТ-специалисти тук, в България“, заяви по време на официалното откриване Илиян Атанасов от PROGRAMISTA;

Организатори на събитието са Startup Factory Русе и Клуб на Програмиста Велико Търново. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България и „Великотърновски Университет”.

9 отбора в Търново се състезаваха за атрактивни награди - осигурени от спонсорите и партньорите на CODE4TARNOVO. Всички проекти бяха в областите забавление, образование или проекти, свързани с града.

Първа награда  в състезанието спечели проекта „Tarnovo Travel” – мобилно приложение и сайт, който показва маршрутите на автобусите в града чрез GPS позициониране в реално време. Използваните технологии са Firebase, Angular, .Net, HTML/CSS.

Втора награда взе проект за търсене на събития в България по ключови думи. Системата обхожда публично споделени събития в социалните мрежи и ги прави лесни за търсене. Проекта използва гео-локация и следните технологии – NodeJS, MongoDB, AJAX, HTML .

Трета награда спечели “Tsarevets Team” с проекта „TarnovoHelp” – сайт който позволява на студентите в града да получат по-лесен достъп до информация относно основни услуги в града. Проекта включва елементи на социална мрежа и е написан на PHP, JavaScript и HTML.

Допълнителни награди бяха раздадени от спонсорите на събитието и на други проекти.

Събитието CODE4TARNOVO е част от националната серия от състезания за програмиране Code4Tech.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов