В Драганово честваха 120 години театрална дейност

Велико Търново Лайф

24-10-2016, 15:12

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Режисьорът Кирил Ангелов с диплом от министъра на културата

Под мотото „Спомените оживяват” премина празничната вечер в читалище „Съединение-1888” Драганово, която беше посветена на 120 години театрална дейност и 20 години Драматичен театър под ръководството на режисьора Кирил Ангелов. Вечерта започна с прожекция на кратки откъси от играните пиеси през годините от 1996 до 2016г. „Многострадална Геновена” е първото представление, която театърът поставя през 1893 година. Сцена от тази пиеса бе подготвена специално за празника. Ролята на графа изпълни Николай Христанов, в образа на  графинята се превъплъти Александър Миленков, а на сина - Костадин Суванджиев. В ролята на суфльорката бе Пенка Кабакчиева.

Кулминацията на празничната вечер беше дипломът за принос в развитието на българското изкуство от Министъра на културата за режисьора на театъра Кирил Ангелов. Той беше връчен от кмета на село Драганово Нели Грошкова. Драматичният театър беше награден с паметен знак и поздравителен адрес от Председателя на Съюза на народните читалища.

Празника уважиха инж. Добромир Добрев, кмет на община Горна Оряховица и Георги Бижев – общински съветник. Театърът получи поздравителни адреси, плакети, много цветя и добри пожелания за бъдещи успехи от кмета на общината, кмета на Драганово, и колегите си от НЧ „Напредък-1869” – Горна Оряховица. Изненада за всички бивши и настоящи актьори и гости на празника беше голямата торта с логото на Драматичния театър. Настоятелството на читалището награди всички актьори с диплом за принос към театралната дейност, а във фоайето на сградата беше подредена изложба от наградите на театралите от участията им в различните фестивали и снимки на всички участници в трупата през тези двадесет години озаглавена „Театрална академия Кирил Ангелов”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов