СА и най-голямото младежко сдружение подписаха договор за партньорство

Животът

24-10-2016, 18:08

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лекция на тема „Лидерството и пътят на младите към успеха” изнесе председателят на „Младежки глас” Тодор Йосифов

Публична лекция на тема „Лидерството и пътят на младите към успеха” изнесе пред студентите от Стопанска академия председателят на национално сдружение „Младежки глас”, Тодор Йосифов. Проявата, организирана от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, бе част от поредицата събития под надслов „80 години Академия за можещи”.

„Аз съм горд възпитаник на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов” в Свищов, сподели още в началото на срещата гост-лектора и подчерта, че немалка част от ръководството на организацията също са възпитаници на свищовската Алма матер. Тодор Йосифов завършва магистратура по маркетинг през 2006 г. През 2007 г. заедно с други шест млади ентусиасти създават сдружението в Бургас, което към днешна дата наброява над 10 000 членове от цялата страна и е най-голямата неправителствена младежка организация в България. Десет години след дипломирането си, Тодор Йосифов застана да води лекция пред младите си колеги от катедра, от която е слушал свои преподаватели и е получил толкова ценни знания. „За мен това е невероятна чест. Никога не съм вярвал, че ще застана от тази страна на катедрата и то точно тук – в Стопанска академия. Това е много особен и специален момент за мен. Бил съм лектор на много други места, но момента, когато се върнеш там, от където си тръгнал, е много по-сантиментален и носи много по-голям заряд, сподели с нескрито вълнение гостът. Той подчерта, че голяма част от уменията, които екипът му прилага в работата с младите хора, са част от знанията и опита, придобити именно по време на обучението им в Свищов. Тези свои емоции Тодор Йосифов свърза и с темата на лекцията, като подчерта, че човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал и винаги трябва да цени всяка една своя стъпка по пътя към успеха.

„Светът се развива динамично и младите хора са основен двигател на този прогрес”, каза още гост-лекторът. Той подчерта, че няма човек сред студентите в залата, който неможе да бъде лидер, стига да поиска, защото лидери има във всеки сектор– образование, бизнес, политика, обществени дейности, спорт. „

В деня на публичната лекция бе подписан договор за партньорство и сътрудничество между Стопанска академия и „Младежки глас”. Целта на висшето училище и националното сдружение е чрез съвместни дейности да се работи за повишаване на интереса и мотивацията в студентите за професионална реализация и кариерно развитие посредством по-ефективно теоретичното и практическо обучение в съответните образователни програми.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)