СУ "Георги Измирлиев" стартира проект в партньорство с пет европейски държави

Мисия

25-10-2016, 12:07

Снимка:

СУ "Г. Измирлиев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Партньорите са училища от Белгия, Германия, Франция, Испания и Швеция

СУ „Георги Измирлиев” стартира проект с партньори от 5 европейски държави по програма Еразъм плюс в ключова дейност Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики (КД 2) на тема “The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“ (Иновативно европейско сливане на „Информация, комуникация и технологии“ и „Зелена енергия“).

Продължителността му е 2 години, а партньорите са училища от Белгия, Германия, Франция, Испания и Швеция.

На първата работна среща, от 17 до 21 октомври в гр. Алтер, Белгия, присъстваха главен учител Йорданка Симеонова и старши учител Виолета Кожухарова.

Интензивните дискусии и реализирането на планираните дейности във връзка с организацията, изпълнението и целите на проекта, бяха съчетани с посещение на редица места, тематично свързани с неговото име - Fluxys LNG (независим оператор и на двете мрежи – за пренос на природен газ и инфраструктура за съхранението му в Белгия); модерния инсинератор зa отпадъци в Balgerhoeke; растителна зелена енергия от биомаса и експериментални инсталации за зелената енергия в Willem Bouven.

Продуктивната седмица бе обогатена и с посещението на историческите и културни забележителности на гр. Брюж, гр. Гент и европейската столица Брюксел.

Следващата среща е в България през месец март, 2017 г. Тя ще бъде не само с учители, но с ученици от страните-партньори, които ще бъдат настанени в семейства.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов