Приключиха летните ремонти в община Горна Оряховица

Мисия

25-10-2016, 13:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейности се извършиха в детски заведения, клубове на пенсионера и др.

Нови детски площадки, ремонтирани сгради на кметства и над 4 хил. кв. м. изкърпени улици са част от резултатите след летните ремонти в селищата на община Горна Оряховица. Средствата за финансирането са от капиталовите разходи.

През летните месеци е направен основен ремонт на приемната на РУ на МВР на Гарата. Ремонтирани са санитарните помещения на четирите групи в Детска ясла „Зорница”, както и складовете за хранителни продукти на Детска ясла „Еделвайс”. Обновени са и клубовете на пенсионера в Драганово и Първомайци, подменена е помпата на отоплителната инсталация на Дневния център за възрастни хора с увреждания. Направени са основни ремонти на залата по канадска борба, на къщата-музей „Асен Разцветников” в Драганово и на покрива на Здравния дом в селото. Ремонтирани са санитарните помещения на Общинска библиотека в НЧ „Напредък – 1869”, направен е отводнителен канал във Върбица.

Изградени са нова детска площадка в района на Обръщалото, футболно игрище в квартала до бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”, както и детска и фитнес площадки в парк „Никола Петров”. Ремонтирана е оградата на игрището, което се намира пред читалището в Правда.

Със средства от капиталовите разходи през лятото бяха направени ремонти на сградите на кметствата в Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Долна Оряховица, Крушето, Янтра, Драганово, Поликраище и Писарево, както и на сградата на Общината в Горна Оряховица. Ремонтните дейности са на стойност 91 200 лв.

През летните месеци са изкърпени малко над 3 550 кв. м. улици в Горна Оряховица, както и близо 920 кв. м. във Върбица, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Паисий и Правда, част от общинската пътна мрежа. Положена е и малко над 200 куб. м. трошена каменна настилка по улична мрежа в Крушето, Стрелец и Янтра. Тези улични ремонти са на стойност от 171 хил. лв. Направен е основен ремонт на главната улица в Писарево, чието състояние беше изключително лошо. Ремонтираната отсечка е с дължина от близо 2,8 км., а стойността на ремонта е 100 хил. лв. Средствата за уличните ремонти са целева субсидия от държавния бюджет за капиталови разходи. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов