От 4 ноември стартира проект "Осигуряване на топъл обяд в град Горна Оряховица"

Мисия

25-10-2016, 13:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на проекта е 16 622,10 лева

От 4 ноември ще стартира предоставянето на топъл обяд по проект „Осигуряване на топъл обяд в град Горна Оряховица”. По проекта ще се осигурява топъл обяд в гр. Горна Оряховица на 45 самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

Лицата, желаещи да получават топъл обяд могат да получат информация в сградата на Домашен социален патронаж на адрес: гр. Горна Оряховица, ул.”Мано Тодоров”№2. или на телефон 0618/ 2-02-78. Документи се приемат до 28.10.2016г. (петък) включително, до края на работния ден.

Социален работник ще консултира потребителите, на които е осигурен топъл обяд относно ползването на други социални услуги, административни общински услуги и ще оказва съдействие за предоставяне на здравни услуги при необходимост. На хората, получаващи  инвалидни пенсии, ще бъде предложено да ползват социални услуги в Дневен център за възрастни хора с увреждания – гр. Горна Оряховица.

С реализирането на проекта 45 лица ще получават топъл обяд - супа, основно ястие и хляб, както и ще им се оказва съдействие за предоставяне на социални, здравни и общински услуги. Стойността на проекта е 16 622,10 лева, а продължителността му е до 30.04.2017г. Храната ще се приготвя и раздава в сградата на Домашен социален патронаж гр. Горна Оряховица в рамките на работните дни от 11,00 до 11,30 часа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов