Нов счетоводен продукт предостави безвъзмездно бизнесът на Стопанска академия

Мисия

26-10-2016, 11:21

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пред студентите беше демонстрирано приложението му

Представители на практиката демонстрираха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” счетоводен продукт, предоставен безвъзмездно на висшето училище за обучение. В срещата участваха студенти и преподаватели от катедра „Счетоводна отчетност” и други катедри, финансовият директор и главният счетоводител на Академията, директорът на Академичния компютърен център, представители на Центъра за кариерно консултиране и връзки с обществеността.
Управителят на „Бонев Софт Одитинг” ООД Тодор Христов, управляващият съдружник и регистриран одитор Траяна Христова и мениджърът по продажби Царка Михайлова обясниха на студентите как могат да използват счетоводната програма АЖУР – L не само по време на обучението им, но и след това в бъдещата им работа. Лекторите представиха най-новите разработки и възможности на програмата, които се използват в практиката и имат над 4000 внедрявания. Те демонстрираха на практика възможностите на новата версия и новия модул на АЖУР – L, улесняващи работещите с този продукт. Коментирани бяха новите възможности за управление на данни и взимането на полезни решения чрез използването на продукта, преминал през много версии, но първоначално създаден през 1990 г. като счетоводна програма „от счетоводители за счетоводители”. В срещата участваха и регионалните търговски представители на фирмата за Русе и Велико Търново.
Стопанска академия и „Бонев Софт Одитинг” ООД имат дългогодишно партньорство при обучението на студенти, но за първи път представители на фирмата изнесоха презентация пред студенти. Гостите споделиха, че са впечатлени от отношението и заинтересоваността на възпитаниците на свищовското висше училище и от академичната атмосфера. След презентацията, ръководството на фирмата проведе и работна среща с ректора доц. д-р Иван Марчевски. Двете страни подписаха договор за партньорство и сътрудничество, на който една от целите е осъществяване на целенасочена политика за ефективна професионална реализация на завършилите в Стопанска академия кадри. По време на срещата бяха обсъдени и конкретни дейности за осъществяване на активен обмен на опит, научни кадри и лекторски състав, за реализация на проекти в интерес на бизнеса и на образователните цели на Академията.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)