Велико Търново си сътрудничи с 26 града от 5 континента

Мисия

27-10-2016, 12:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старата столица подготвя побратимяване с градове в Словения, Португалия и Азербайджан

С 26 града от пет континента си сътрудничи община Велико Търново посредством сключени контракти, договори или подписани меморандуми. Това съобщи днес кметът на общината инж. Даниел Панов в отговор на питане от страна на съветниците от Реформаторския блок с кои чуждестранни местни власти община Велико Търново има установено официално сътрудничество или е побратимена.

Делегация от Охрид е посетила през миналата година Велико Търново, за да участва в Международното туристическо изложение. През следващата 2017 година, по линия на сътрудничеството, в Старата столица ще бъдат организирани дни на Охрид, чиято подготовка вече тече.

Изключително добри контакти в областта спорта и образованието развива общината ни с турския град Бурса. От там вече направиха дарение на три детски площадки.

Инж. Даниел Панов подчерта, че Старата столица подготвя сътрудничество с градове в Словения, Португалия и Азербайджан. Общината ни членува в големи международни обединения като „Кметове за мир”, където са представени 162 държави; „Лига на историческите градове”, Световната федерация на туристическите градове и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов