Заседава Областният съвет за намаляване риска от бедствия

Животът

27-10-2016, 14:21

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представиха доклади за готовността за действие при кризисни ситуации

В Областната администрация Велико Търново днес се проведе първото заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Срещата беше председателствана от областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев. Сформирането на Съвета е вследствие на влезлите в сила от 5 юли изменения и допълнения в Закона за защита при бедствия. Заместник председател е старши комисар Димитър Машов, директор на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Секретар е инж. Красимир Кръстев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново.
В състава на съвета влизат кметовете на общини, председателите на общинските съвети от всяка община на територията на областта, директорите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОДМВР, териториалната дирекция „Национална сигурност”, ОПУ, РЗИ, ЦСМП, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт и други звена имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.
Сред задачите на новосформирания съвет са разработване и координиране изпълнението на областната програма за намаляване на риска от бедствия, координиране дейностите по изпълнение на общинските програми за намаляване на риска от бедствия, да разработване, преразглеждане и актуализиране областния план за защита при бедствия, съгласуване общинските програми и планове за намаляване на риска от бедствия и за защита от бедствия, изготвяне на годишен доклад до Съвета към МС за състоянието на защитата при бедствия на територията на областта.
Членовете на съвета представиха доклади за готовността за действие на всички структури при възникване на кризисни ситуации, както и превантивните мерки, които са взети до този момент. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов