10-годишната Яна спечели голямата награда от „Движи се и победи”

Мисия

28-10-2016, 09:09

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

16 915 души участваха в проведените до сега 31 кампании, сочи равносметката

Церемонията по тегленето на жребия за наградите в есенния дял на кампанията „Движи се и победи 2016” се проведе в Регионална здравна инспекция – Велико Търново. В жребия за наградите в отделните 5 възрастови групи и за 4-те специални награди (за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и непушач над 18 навършени години)  участваха всички, преминали най-малко 2 от обявените 3 туристически маршрути (105 души), а за поощрителната награда се надпреварваха  участниците, преминали само един маршрут (349 души). За голямата награда се състезаваха участниците в кампанията, обходили и 3-те маршрута.
Награда в различните възрастови групи спечелиха Мартин Атанасов на 9 г. от СУ „Ем. Станев”, Деница Стефанова на 16 г. от СУ „Вела Благоева”, Ралица Тодорова на 21 г., Снежана Пънова на 48 г. и Велика Минкова на 72 г. Специалната награда за непушач над 18-годишна възраст получи  Христо Стефанов на 48 г. Специалната награда „Семейство” спечели сем. Мария Иванова, Златко и Александър Върбанови. Специалната награда „Най-малък участник” се присъжда на Халил Сабер на 9 години от СУ „Ем.Станев” във Велико Търново (преминал 1-я и 3-я маршрут на кампанията). Специалната награда „Най-възрастен участник” бе дадена на Кольо Колев на 80 години от Велико Търново (преминал и трите маршрута на кампанията). Поощрителната награда (одеало за пикник) спечели Мария Тишева на 73 г. Наградата на Председателя на Великотърновския Общински съвет (плакет) за най-масово участие на училище в кампанията се присъжда за втори пореден път на ОУ „Бачо Киро” – Велико Търново, включило се с най-голям брой ученици и преподаватели – 110 участници. Наградата на Регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта – пъзел, спечели: Мария Найденова на 16 г. Наградата на Младежкия дом за най-активен участник в спортно-туристическия празник в парк Ксилифор – футболна топка, грабна Павел Иванов, на 10 години, от 4 г клас на ОУ „П. Р. Славейков” – Велико Търново. Голямата награда (велосипед, CASPER 2) спечели Яна Петрова на 10 г. от ОУ „Димитър Благоев”
Кампанията за подобряване и укрепване на здравето на населението в община Велико Търново се организира за шестнадесета поредна година от РЗИ - Велико Търново, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и Младежки дом - Велико Търново, и преминава под егидата на председателя на Великотърновския Общински съвет.
С есенното издание на „Движи се и победи” броят на проведените досега кампании става 31, а общият брой на участниците - 16 915 души, в това число и 348 семейства.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов