Проф. Иван Харалампиев получава Почетния знак на Ректора на ВТУ

Животът

28-10-2016, 09:16

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На церемония за Деня на народните будители връчват отличието „Преподавател на годината”

Тържествено събрание по случай Деня на народните будители ще се проведе на 31 октомври от 11, 00 ч., в Аулата на Великотърновския университет. Събранието ще започне с приветствие по случай Деня на народните будители от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Академично слово за Деня на народните будители ще изнесе проф. д.ф.н. Иван Станков.

На тържественото събрание ректорът на Великотърновския университет от 1984 до 1987 проф. д.ф.н. Станьо Георгиев ще връчи грамотите Maxima cum laude на повишените в научна степен и академична длъжност преподаватели в периода 1.10.2015 г. – 1.10.2016г. Това са 15 професори, 8 доктори на науките, 13 доценти и 68 преподаватели с образователна и научна степен „доктор“.

Тържественото събрание по случай Деня на народните будители щe продължи с връчването на Почетното отличие „Преподавател на годината“. То се администрира от Студентския съвет на Университета.

Номинации за съответните кандидати се правят само от обучаващи се в Университета бакалаври, магистри, докторанти и специализанти.

С Почетен знак на Ректора ще бъде удостоен проф. д.ф.н. Иван Харалампиев, ректор на Великотърновския университет 1999 – 2007, за неговите големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов