Откриха първото спортно игрище с изкуствена трева в Горна Оряховица

Спорт

28-10-2016, 13:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съоръжението е в СУ „Вичо Грънчаров”

Първото спортно игрище с изкуствена трева в Горна Оряховица бе открито днес в СУ „Вичо Грънчаров”. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, директорът на училището Николинка Попйорданова и управителят на фирмата изпълнител Евгени Христов. „Тази площадка е много голяма придобивка за нашето училище. Благодарим на ръководството на Община Горна Оряховица за изключително голямата помощ, както и на фирмата, която изпълни всички наши условия. Нека този ден да бъде една прелюдия към големия български празник, който ще честваме на 1 ноември – Деня на народните будители”, каза при откриването Николинка Попйорданова. „През 2016 година ръководството на Общината започна инициативата всяка година да бъде изграждано по едно такова съоръжение в нашите училища. Това игрище е първата стъпка от реализирането на нашата инициатива”, каза кметът инж. Добромир Добрев. Градоначалникът се обърна към учениците с молба да пазят и да се грижат за спортното съоръжение.

На откриването на новото игрище присъстваха още заместник-кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, Красимир Узунов, старши експерт по физическо възпитание и спорт Красимир Узунов, инж. Петя Богданова, директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, както и учениците и учителите от СУ „Вичо Грънчаров”.

„Новото спортно игрище с изкуствена тревна настилка е с площ от 460 кв. м. При изграждането му са съобразени всички изисквания за безопасност и влизането в него няма да става безконтролно”, коментира директорът на училището. „Изключително сме благодарни на фирмата – изпълнител „Енел строй”, които се съобразиха с всички наши искания. Дори постамента на оградата наподобява каменните основи на училището, а това не е лесно, защото се прави специален кофраж”, сподели Николинка Попйорданова. „За първи път в училище се прави плъзгаща врата, която ограничава достъпа на автомобили в двора му. Това е много добре от гледна точка на безопасността на децата, коментира старши експертът Красимир Узунов. Средствата за изграждане на новото спортно съоръжение и обезопасяването на района около него са малко над 85 хил. лв. и са от общинския бюджет.

На новото игрище по предварително изготвен график освен групите от училището, ще тренират баскетболистите на „Локомотив” и най-малките футболисти на „Локо”.

След откриване на спортното съоръжение се игра и футболна среща между два училищни отбора-оранжеви срещу сини. Първият съдийски сигнал бе даден от старши експертът по физическо възпитание и спорт Красимир Узунов. Мачът завърши с победа на оранжевите при резултат 2:1. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов