Старата столица става домакин на летни държавни първенства по лека атлетика

Спорт

28-10-2016, 14:45

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Велико Търново спаси календара на родната атлетика” – казват от БФЛА

За първи път Велико Търново става домакин на летни държавни първенства по лека атлетика, които се провеждат на открито. Надпреварите ще се състоят на обновената лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ивайло” в периода 2-4 юни 2017г. В старопрестолния град ще премерят сили мъжете, жените, както и момчетата и момичетата под 16-годишна възраст.

Новината бе съобщена от Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/, чието ръководство, водено от президента Добромир Карамаринов, бе на посещение във Велико Търново през миналата седмица. В старопрестолния град се проведе годишното общо събрание на спортната организация. Кметът Даниел Панов представи пред ръководството на БФЛА реновираните открита и покрита лекоатлетически писти в спортен комплекс „Ивайло”, а Карамаринов определи условията като отлични.

„Велико Търново спаси календара на родната атлетика, след проблемите с националния стадион „Васил Левски”, който често е затворен заради различни прояви”, посочват от БФЛА.

В благодарствено писмо до Даниел Панов и Община Велико Търново Добромир Карамаринов отново подчерта, че с обновяването на спортен комплекс „Ивайло” през последните две години състезателите на всички нива и от всички населени места са получили още една възможност за подготовка и тренировъчни лагери. „По традиция БФЛА провежда своите събрания на места, където леката атлетика е приоритет на местната власт. Във Ваше лице срещнахме един истински приятел на леката атлетика и ръководител с прогресивно мислене и размах. Благодарим за Вашата инициативност и съпричастност към нашия спорт”, посочи Добромир Карамаринов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов