В Хадждимитрово възстановиха парк по програма от кампанията за „Чиста околна среда“

Мисия

30-10-2016, 00:08

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С водосвет и празнична програма кметът Емил Тодоров откри променения до неузнаваемост парк „Хаджи Димитър“. Десетки жители на селото се радваха на прекрасната придобивка. До скоро тук беше занемарено и отблъскващо място, което години наред не беше поддържано. Младият кмет на с.Хаджидимитрово взе присърце този проблем и върна живота в отдавна забравения парк. Много майки с деца и възрастни хора ще намират отмора под дърветата през топлите летни дни, а в предстоящата зима малчуганите от селото ще играят на воля в обезопасената и приветлива среда. На тържественото събитие по откриването, присъстваха народният представител Евгени Стоев, кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Пламен Петков, секретарят на Общината Любомира Петрова и общински съветници от местния парламент.

Нивото на настроението вдигна люимият на всички Георги Мамалев, който със своите шеги и емблематични песни накара всички да се усмихнат. Председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов припомни, че голяма част от обещанията дадени от Емил Тодоров в предизборната кампания на 2015 г. вече са факт. Д-р Кирилов каза, че с подкрепата на национално ниво и подкрепата на кмета Генчев на местно, нещата се получават и постепенно всички дадени обещания ще бъдат факт. Той благодари на Евгени Стоев за това, че като народен представител винаги се е отзовавал във всяка нужда, подкрепяйки идеите и местните инициативи. Евгени Стоев от своя страна каза, че винаги с удоволствие подкрепя благородни каузи, а най-много се радва когато има видими резултати от положения труд и се работи в интерес на гражданите!

След официалните приветствия, отец Антон благослови всички дошли на откриването, а млади девойки в български народни носии раздадоха от осветените погачи за здраве.

След като тържествено беше прерязана лената, първи в парка влезе най-малкият представител на село Хаджидимитрово Божидар, който със своя брат Петър веднага се насочиха към дървената катерушка във вид на мотор. Слънчевото време беше в унисон със слънчеввите усмивки по лицата на хората, които се радваха на новооткрития парк „Хаджи Димитър“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)