Четвъртокласници посветиха урок по английски на Деня на Вси Светии

Животът

31-10-2016, 12:31

Снимка:

СУ "Г. Измирлиев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проведоха и конкурс за мистър и мис Хелоуин

Ученици от 4 „б” клас на СУ „Георги Измирлиев” организираха урок-парти, посветен на Дена на Вси Светии, който представиха пред свои съученици от 1 до 4 клас. За да е достоверно представянето на традициите на този ден, децата бяха подготвили страшни костюми и маски, с които участваха в конкурс за мистър и мис Хелоуин. „Ние с моите съученици и преподавателката ни по английски език Румяна Димитрова създадохме клуб по английски език и традиции в англоговорящите страни по случай 26 септември - Денят на европейските езици. Нарекохме го „ Hi club”. С урока-парти искахме да им покажем на нашите съученици как децата от Америка, Великобритания и Ирландия празнуват своя Хелоуин или Деня на Вси Светии. Разказахме им за тиквения фенер и историята на празника. Подготвихме им и игри на английски език. А тиквените фенери, които украсиха сцената в конферентната зала, изработихме с помощта на нашите родители”, разказа четвъртокласникът Максим.

Гости и жури на празника бяха директорът на училището Криси Аврамова, заместник-директорът Росица Рачева, учителката по английски език Елица Билева. А фотографът, отразил събитието беше също преподавател по английски език – Милена Папазова.

„Доволни сме, че успяхме да направим един урок по английски език толкова забавен и интересен. Нашите гости изпратихме с много бонбони и лакомства, за да не правят пакости”, разказа още Максим и благодари на всички родители, помогнали за реализирането на празника и на учителите, показали им, че да се учи английски език може да бъде весело и забавно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов