Евродепутатът Ева Паунова и Юридическият факултет на ВТУ обявяват конкурс за есе

Мисия

31-10-2016, 13:59

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок за участие е 31 януари 2017 г.

Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и ръководството на Юридическия факултет към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" обявяват конкурс за студенти по право по повод Деня на народните будители. Конкурсът е отворен за всички студенти в специалност „Право" във ВТУ, редовна и задочна форма. Участниците трябва да разработят есе върху една от двете теми - „Общи въоръжени сили на ЕС – правни възможности и предизвикателства" и „Брекзит – правна черна дупка?"
Есетата ще бъдат оценени от експертно жури, а най-добре представилите се ще получат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел.
„През пролетта на тази година се срещнах с група студенти по право от Великотърновския университет и останах очарована от активността, енергията и познанията им. За мен винаги е изключително важно и полезно на младите хора да се предлага възможност да споделят своята визия по актуалните проблеми. Затова с ръководството на Юридическия факултет решихме да дадем поле за креативна изява на бъдещите юристи. Смятам, че няма по подходяща дата за старт на конкурса от светлия ден на народните будители ", заяви Ева Паунова.
Правистите ще имат възможността да подготвят есетата си и да ги изпратят на имейл адрес vtu_parl2017@abv.bg в периода между 1 ноември 2016 и 31 януари 2017 г. Повече информация за изискванията на конкурса студентите могат да получат от своите преподаватели или в Информационния офис на евродепутата Ева Паунова във Велико Търново, намиращ се на адрес бул. България 1.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)