Даниел Панов и колективът на библиотеката обсъдиха бъдещето на старата градска част

Мисия

31-10-2016, 14:07

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещата бе по повод Деня на народните будители

Бъдещото развитие на старата градска част на Велико Търново бе сред темите на работна среща между кмета Даниел Панов и колектива в Регионална библиотека „П. Р. Славейков”. Единият от проектите в инвестиционната програма на Общината, одобрена от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, е за основен ремонт на сградата на културната институция, заедно с реконструкция на музей „Възраждане и Учредително събрание” и Археологически музей”. Изцяло преобразени и обновени ще бъдат площадното пространство между трите сгради, 40 улици в старата част на града, заедно с панорамните площадки за наблюдение.

Обсъдено бе и намерението библиотеката да има нова сграда в бъдещия градски център на Велико Търново, който ще се оформи върху терените на Старото военно училище. За етапната реализация на големия проект в инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж” са заложени 10,8 милиона лева.

Одобрение получи идейният проект за превръщането на бившето Сержантско училище в съвременен бизнес център, в който ще бъдат обособени площи за изложения на открито и закрито, включително и на подобни събития за книги и литература.

Срещата бе по повод Деня на народните будители, който се чества на 1 ноември. Даниел Панов пожела на екипа и на директора на РБН „П. Р. Славейков” да бъдат здрави и все толкова усърдно да се грижат за изворите на знанието и просветата – книгите. В разговора участваха и представители на Държавен архив – Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов